Svjetsko prvenstvo u atletici, Budimpešta 2023

Od 19. do 27. kolovoza u Budimpešti je održano Svjetsko prvenstvo u atletici na kojem je sudjelovalo oko 2000 natjecatelja, među njima dvoje mladostaša Sandra Perković i Filip Pravdica.

U jutarnjem dijelu programa petog dana Svjetskog atletskog prvenstva (23.8.2023.) nastupio je Filip Pravdica. U kvalifikacijama skoka u dalj skočio je 7,74 m s dosta jakim vjetrom u prsa (-1,6 m/s) i zauzeo ukupno 23. mjesto. Za ulazak u finale trebalo je skočiti točno 8 metara. Podsjećamo da je Filipov najbolji rezultat zavidnih 8,05 m, međutim vjetar nije bio na njegovoj strani. „Pa danas sam definitivno vrijedio više, vjetar nije bio na mojoj strani, za razliku od ostalih skakača, mislim da sam imao najgori vjetar…”, rekao je Filip za HRT. Ostatak Filipovog intervjua možete pogledati na kraju teksta.

Sandra Perković osvojila je peto mjesto na svjetskom prvenstvu u bacanju diska s hicem od 66,57 metara, što joj je najbolji rezultat u ovoj sezoni. Kvalifikacijsku normu od 64 metra prebacila je u prvome pokušaju i ostvarenim rezultatom ispunila kvalifikacijsku normu za Olimpijske igre u Parizu.

Kako kaže nije zadovoljna s osvojenim mjestom „jer realno gledajući u ovom trenutku vrijedim puno više. Prvi i treći hitac su bili odlični, no, nažalost, moje opće poznato - mreža, počela sam 'gasiti' noge i jednostavno se rukom nije moglo baciti 70 metara“, rekla je za HRT. Kako Perković govori uz dvije velike povrede, sezona joj je bila preteška, ali smatra da je bila spremna za hitac preko 70 metara.