Mladež Mladosti ponovno odlična

Osvrt na uspješnu dvoransku sezonu

Ovogodišnja dvoranska sezona uspješna je bila za HAAK Mladost, kako s rezultatima naših natjecatelja, tako i s organizacijom državnih natjecanja. HAAK Mladost bio je uspješan organizator prvenstva Hrvatske za mlađe juniore kao i izuzetno zahtjevnog dvodnevnog prvenstva Hrvatske i Slovenije u višebojima gdje je po prvi put u povijesti postignut svjetski rekord. Postavila ga je sjajna Jana Koščak.

Naši višebojci osvojili su rekordnih 8 medalja na čelu s trenerom i atletičarom Filipom Pravdicom, koji je izborio nastup na EP u Istanbulu kao peti skakač Europe po svjetskim tablicama i tim rezultatima pokazali su kvalitetan rad kluba. Ida Šimunčić osvojila je zlato u petoboju za seniorke te postigla novi osobni rekord na 60 m prepone koji iznosi 8.53 sekunde, dok je Filip Mrčić osvojio srebro u seniorskom sedmoboju te također postigao novi osobni rekord od 215 cm u skoku u vis. Arijan Tiku osvojio je srebro u bacanju kugle za seniore.

Među mladim nadama Mladosti ističe se Mihael Bartolinčić koji nakon prošlogodišnjeg državnog rekorda na 60 m i 4x100 m nastavlja osvajati medalje, srebro na preponama i broncu na 60 m za mlađe juniore. Uz Bartolinčića istaknula se i Marta Musladin koja je uz srebro u visu i višebojima postigla vrhunski rezultat i osobni rekord od 175 cm u skoku u vis i time je potvrdila treću kategoriju - vrhunski sportaš. Mlade nade našeg kluba također su i Dorotea Strojin, koja je osvojila srebro kuglom i pokazuje velik potencijal za koplje i disk na otvorenom, Marta Lemić koja je osvojila brončanu medalju na 600 m za kadete kao i 1500 m za mlađe juniore, te Dina Fell, državna rekorderka na 800 m za mlađe kadete.

Uz poslovicu svijet ostaje na mladima definitivno trebamo istaknuti Josipu Klišanin, koja je ove godine osvojila zlato na 60 m prepone i srebro na 60 m te bez obzira na ozljedu zadivljujuće srebro u višebojima. Tu je i Ana Sikirić koja se prvi puta okušala u skoku s motkom te osvojila zlatnu medalju, a uz nju i srebrnu u skoku u vis. Uz Josipu i Anu ističe se i mlado pojačanje Eva Barbarić koja je nadmašila svoj osobni rekord za čak 50 cm u skoku u dalj što joj je donijelo srebrnu medalju u navedenoj disciplini. Bela Steinocher osvojila je srebrnu medalju za mlađe kadetkinje u visu i višebojima.

Uz sve pojedinačne uspjehe Mladost je osvojila srebro u štafeti 4x400 m u sastavu Šourek, Dereta, Vojvoda i Bartolinčić. Ostatak štafetnih uspjeha u kategoriji kadeta i kadetkinja možete vidjeti u tablici.

SREBRNE MEDALJE

BRONČANE MEDALJE

600-200-400-800 m za kadete Radić, Morović, Podnar, Krizmanić

600-200-400-800 m za kadetkinje Fell, Barbarić, Klišanin, Lemić

4x200 m za kadete i kadetkinje Klišanin, Barbarić, Vlajčić, Bojadžija

4x200 m za kadetkinje Klišanin, Sikirić, Jelić, Barbarić

Vanjsku sezonu otvorio je standardno dobar Ivan Dračar pobjedom na splitskom maratonu te Arno Marković, koji je osvojio zlato u bacanju koplja. Leo Klanfar osvojio je srebro u bacanju koplja za juniore čime smo zatvorili još jednu uspješnu zimsku sezonu s više od 30 medalja.