Odradili smo PH u krosu

Čakovec je 11. ožujka ugostio više od 500 natjecateljki i natjecatelja na Ekipnom državnom prvenstvu u krosu. Okružje čakovečkoga dvorca bilo je odlična isnpiracija i za 34 Mladostašica i Mladostaša u 5 ekipa. Ponovno smo bili brojni, to je dobro. Trebat će još raditi na masovnosti, jer nismo imali natjecatelja u pojedinim kategorijama, ali ovo je znatno bolje nego lani, pa i rezultatski, što pokazuje dobar rad naših starijih, ali i mladih trenera u klubu.

Kod mlađih kadetkinja, na stazi 800 metara bilo je čak 90 prijavljenih atletičarki. Gabrijela Mijatović bila je 10., Ema Lovinčić 28., Jana Burek 43., Barbara Martinović 53., Dunja Kristić 68., Anzelika Talkhina 83., Nika Bošnjak 85., Lucija Picek Posavec 86. Pobjedila je Ana Dobša iz Međimurja Čakovec.

Kod mlađih kadeta staza je bila duga 1000 metara, a za Mladost su trčali: Grigor Stojaković (12.), Marijan Lažeta (27.), Marko Larva (32.), Karlo Brebrić (34.) i Domagoj Knezović (42.). Pobjedio je Agramov atletičar Marko Orešković.

Kadetkinjama je staza bila isto duga kao i mlađim kadetima, pa su iza pobjednice Anie Išić iz Istre Pule predstavnice HAAK Mladost zauzele svoje pozicije: Julija Čižmešija 8., Blanža Grgić 22., Helena Šporčić 29., te Dora Hercigonja-Salamoni 55., od prijavljenih 66 atletičarki.

Kadetima je staza iznosila 1500 metara, a na stazu ih je izašlo 45. Od Mladostaša, ciljem su prošli: 11. Gabriel Fučko, 26. Mateo Ajdin, 33. Juraj Žinić, te 36. Luka Kranjčec. Pobjednik - Florijan Rožić iz kutjevačke Moslavine.

Članica Moslavine, Elena Pazman, bila je najbrža na stazi 2 km, za mlađe juniorke. Što se naših članica tiče, u ovoj konkurenciji HAAK Mladost nije imao predstavnice. Slično je, bez Mladostaša, protekla i utrka mlađih juniora, na 4 km, u kojoj je slavio Toni Božac, iz Istre.Mladost nije imala predstavnika ni u kategoriji starijih juniorki i juniora, a niti kod seniorki (niti na 4, niti na 8 km). Najnovije okupljanje djece u klubu, s kojim smo počeli dolaskom nove uprave prošle godine, daje dobru perspektivu da će i u tim konkurencijama ubuduće biti natjecateljica i natjecatelja s prepoznatljivim Mladostaškim majicama, ali ćemo se morati malo strpjeti. U atletici se rezultati ne postižu preko noći, niti je jednostavno nadoknaditi manjak određenih kategorija atletičara.

No, mi ne kukamo, nego svjesni manjka tražimo najboja rješenja, pa nam se u seniorskoj utrci, na 4 km, čak trojica Mladostaša nalaze u poretku: 11. Luka Dumančić, 12. Gordan Petković, 20. Martin Štefan, te 40. Juro Ljubičić. Pobjedio je Ognjen Mergon iz Križevaca, a ciljem je prošao 51 natjecatelj. Na dužoj kros stazi, od 12 km, nije bilo Mladostaša.

U konačnim tablicama, Mladost je 9. kod mlađih kadetkinja, 8. kod mlađih kadeta, 6. kod kadetkinja (tu je zabilježen i najbolji plasman nekoga iz Mladosti - Julija Ćižmešija bila je 8.), 7. kod kadeta, 5. kraća staza seniori (4 km), odnosno sveukupno je HAAK Mladost 13. u muškoj i 16. u ženskoj konkurenciji. Sveukupno, HAAK Mladost je 15., iza pobjednika Agrama, drugoplasiranih članova Dinama, te na trećem mjestu Kvarnera.

U nastavku pogledajte foto galeriju, a videosnimke možete pogledati na našem YouTube kanalu:

Video sadržaj