Opsada

Ljeto nam se vratilo u grad. To najbolje možete vidjeti ako pogledate na jedini atletski stadion u glavnome gradu, Mladost. Prepun je bagera koji nešto, kao, rade. Navodno novu stazu za Hanžeka. Čestitam. Druga je stvar što su klubovi koji se tim objektom koriste to doznali samo 5 dana prije prisilnog iseljenja (to se u pravu zove deložacija), a HAS je zbog toga morao čak 3 prvenstva Hrvatske prebaciti u druge termine ili na druge staze. Toliko o tome kako se planira u najvećem gradu u državi, koliko ih je briga za sport i sportaše.

Više...

Kup i ekipno PH za juniore

Naš je stadion i tijekom vikenda 2./3.6. Bio krcat mladim atletičarkama i atletičarima. Juniorke i juniori su se natjecali i za Kup i za ekipnu titulu. U Kupu za juniora je Mladost osvojila 6. mjesto s 89 bodova, pobjednici su iz Agrama. Mladostaška 3 druga mjesta, uz 1 četvrto, 2 peta, 3 šesta, po jedno sedmo i osmo, sasvim zadovoljavajuće. Kod juniorki Mladostašice drže osmu poziciju, a i tu je Agram najbolji. Ukupno 53 boda, 1 četvrto mjesto, 2 šesta, jedno sedmo i 2 osma mjesta su komplet juniorki. Konačno, Mladost je 8 s 142 boda, a bodovano je čak 24 kluba. U ekipnom natjecanju, s drukčijim sustavom bodovanja, juniori Mladosti su šesti, s osvojenih 10.940 bodova, a kod juniorki osmi, uz osvojenih 11.238 bodova.
Kako je veći broj naših mladih snaga nastupao oba dana u nekoliko disciplina, rezultati su tim vrijedniji.

Više...

Dijamantna liga: Sandra peta

Ne, nije zabuna u naslovu, naša je Sandra bila peta na natjecanju Dijamantne lige u Stockhlomu. Temperatura je bila 12 stupnjeva uz kišu, ali kako Sandri, tako i svima drugima. Prva dva hica Sandra nije uspjela pogoditi, pa je tako nakon prve 2 serije bila uvjerljivo zadnja. Ipak, 63.46 u trećoj seriji vraća tračak nade, no ponovo 2 serije ne završavaju s ispravnim hicima. U zadnjoj je seriji Sandra bacila 63.71 i osvaja peto mjesto. Pobjedila je Kubanka Caballero (65.10), ispred reprezentativne kolegice Perez (65.09), a trećeplasirana Chen Yang iz Kine hitnula je disk na svoju najveću daljinu ove sezone - 64.25. Zanimljivo, Sandra je još iz 2012. rekorderka stadiona u Stockhlommu (68.77), a i dalje je rekorderka Dijamantne lige (71.38, lani iz Dohe.
Nakon prvog mitinga, od 4 koliko će ih biti, Caballero ima 8 bodova, Perez 7, Chen 6, a Sandra dakako - 4 boda i na petom je mjestu poretka za Dijamantnu ligu.

Više...

Višeboji:Mission possible!

Kad nešto treba organizirati na visokoj razini, a radi se o dvodnevnom natjecanju i stotinama nastupa... očito je da to samo Mladostaši mogu! Na svojem smo stadionu i ponovo ugostili višebojce koji su se natjecali za prvenstva Hrvatske i Slovenije u vikendu 25./26. svibnja. Očito je lanjska razina organizacije i provedbe natjecanja bila dovoljno dobra da se višebojcima iz 19 klubova širom Hrvatske i 10 iz Slovenije priključe i natjecatelji iz Češke. Lijepo vrijeme bilo je samo dodatni motiv za ostvarene rezultate. Ujedno, ponosni smo na zlato Stjepana Strukara u seniorskom desetoboju, na drugo mjesto Josipe Klišanin u konkurenciji limačica, na sve ostale koji dali sve od sebe, ostvarili 2 četvrta, 2 peta mjesta itd...
Evo i svih mladostaških rezultata:

Više...