HAAK Mladost treći put treća

Još je jedna uspješna godina iza nas! HAAK Mladost treći je put treća prema ukupnom poretku atletskih klubova u Hrvatskoj.

Na temelju Pravilnika o bodovanju uspješnosti klubova kroz 10 različitih kriterija HAAK Mladost je osvojio 86011 boda. Najveći broj bodova se odnosi na medalje na pojedinačnim i ekipnim prvenstvima, zatim rangiranje prema WA bodovnim tablicama, te na organizaciju natjecanja.

U odličnoj 2023. osvojili smo 106 medalja na državnim prvenstvima, a s obzirom na izreku „na mladima svijet ostaje“, veseli nas što su upravo od tih 106 medalja pola osvojili kadeti i kadetkinje.

Prošlu godinu mladostaši su zaista bili izvrsni, sudjelovali su u gotovo svim disciplinama na državnim prvenstvima Hrvatske, kako pojedinačnim tako i ekipnim, kupovima, mitinzima, turnirima kao i na HALS-ovima i ni s jednog natjecanja nisu se vraćali praznih ruku. Uz postizanja nekoliko osobnih rekorda, ostvarili smo i državni klupski rekord izjednačen s apsolutnim rekordom reprezentacije (kadetkinje–štafeta 4x100) i državni rekord u disciplini 800 m mlađe kadetkinje. Naš član David Fogadić, koji je i član PAK URIHO na Otvorenom pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u paraatletici osvojio je medalje. To su samo neki od prošlogodišnjih mnogobrojnih uspjeha naših mladostaša.

Na međunarodnim natjecanjima također smo postigli odlične uspjehe. Sandra Perković i Filip Pravdica su sudjelovali na Svjetskom prvenstvu u atletici, dok je Ivan Dračar sudjelovao na Svjetskom prvenstvu u planinskom i trail trčanju. Najuspješniji klupski kadeti su ušli u sastav reprezentacije te su sudjelovali na susretima kadetskih reprezentacija i osvojili medalje.

Od odlične atmosfere na našim natjecanjima, ali i pripremama, gdje se uz ozbiljne treninge uvijek nađe vremena za pečenje palačinki ili organizaciju super-duper kvizova nismo iznenađeni što su naši mladostaši ovako uspješni sportaši. Nadamo se da će nastaviti ostvarivati odlične rezultate kako na državnim tako i na međunarodnim natjecanjima posebno jer je pred nama godina Olimpijskih igara i Europskog atletskog prvenstva. Do tada im još jednom želimo zahvaliti na predanosti, trudu i radu i čestitati na mnogobrojnim uspjesima.