Sandra dobro raspoložena u Eugeneu

Spremni ste ostati budni i gledati našu najbolju atletičarku i sportašicu, Sandru Perković na HTV-u? Vjerujemo da jeste, pa ćemo samo naglasiti da je Sandra nakon dosta duge dominacije dobila protivnicu koju i te kako valja respektirati, Valarie Allman. Amerikanka je na “svojem” terenu, u SAD-u, na stadionu gdje je svijet prije 8 godina prvi put primjetio tu netipičnu bacačicu diska. Bilo je to na istom stadfionu gdje se sad odvija SP (Hayward Field), tijekom SP za uzrast do 20 godina.

Sad je Valaria, odnosno Val, kako ju svi zovu, spremna za svjetsko zlato. Posebno nakon olimpijske zlatne medalje lani u Tokiju, plus nakon odličnih rezultata ove godine. Uostalom, Val je popravila američki rekord u bacanju diska, sad je on 71.46, a to je ujedno i najduži hitac u svijetu od 1992.! Time je Allman postala 15. bacačica svih vremena. Jasno, svjetski rekord Gabriele Reinsch, 76.80 metara ostat će još dugo stajati na vrhu te ljestvice.

Uz sav taj super američki naboj (“i moja će cijela obitelj biti u publici i navijati za mene odjevena u američke boje…”) i silnu želju da pobijedi u Eugeneu, teško će ju biti pobijediti, no nikako ne i nemoguće.Pritisak da mora pobijediti na “svojem” terenu može biti i loš za Amerikanku. Sandra to zna. Odlično je radila na pripremama, rezultati na mitinzima su se poboljšavali, zna koliko može. Brzi krug, pomalo možda i sklizav, vrlo sličan onom u Tokiju, Sandri ne odgovara sasvim, no sama je rekla da se privikava uoči ulaska u avion na zagrebačkom aerodromu. A Sandru odmah nakon SP čeka i EP, na kojem sasvim sigurno želi ubilježiti i šesto zlato u nizu u bacanju diska. Dakle, mora malo toga i sačuvati za Muenchen, 15. i 16.8.

No, da bismo bili sigurni kako joj ide, evo rasporeda TV prijenosa:

  • Kvalifikacije: 19.07.2022. u 02:10 ili 03:35 po hrvatskom vremenu
  • Finale: 21.07.2022. u 03:30 po hrvatskom vremenu