Manuel!

Kad je prije 2 godine nova uprava Mladosti započinjala posao u reanimaciji kluba, jedan od ciljeva bio je da naši atletičari u prve 4 godine nakon starta počnu nastupati i za reprezentaciju. Dakako, pri tome nismo se toliko fokusirali na Sandru Perković, nego na mlađe, pri tom i na neke koji su iz kluba u međuvremenu otišli. Šteta. No, Prvenstvo Balkana za atletičare do 18 godina za Mladost je bilo vrlo uspješno. Još uspješnije za Manuela Jandrokovića!

On je, zajedno s trenerom i direktorom kluba Franjom Pavlovićem kroz sezonu odličnim utrkama prvo izborio odlazak na Balkanijadu u Istanbul, 14. 7., a onda tamo pokazao da nije pogreška što je išao. Uzeo je srebro u štafeti 4 x 100 metara i broncu na 400 metara. Štafetu je Manuel trčao kao posljednji iza Lukasa Cika, Stjepana Jana Cika i Luke Dubajića, a ciljem su prošli s odličnih 43.14, iza Turske, čija je četvorka imala 42.46. To je bilo 7 bodova za Hrvatsku. Trčao je Manuel i na 400 metara u skupini "A", u osmoj stazi, nimalo lako i ostvario 49.70, privredio hrvatskoj reprezentaciji 6 bodova. Drugi član hrvatske vrste, Valentino Beceheli u toj je utrci bio odmah iza njega, s 49.75, dok su prva dva mjesta pripala odličnim turskim mladim trkačima (Kos = 49.25; Gocmen = 49.56).

Hrvatska je u muškoj konkurenciji na kraju bila odlična treća, s 52 boda (13 je osvojio Manuel), iako hrvatskih predstavnika nije bilo na 800 metara, na 3000, u troskoku, bacanju kladiva, koplja i diska! Sve zajedno Hrvatska se Istanbula vratila s 5 medalja - 2 zlata, 2 srebra i broncom. Bravo.

Video sadržaj