Odradili smo jesenski roditeljski sastanak

Na početku zimske sezone HAAK Mladost je pozvao roditelje djece, članova kluba, na zajedničku razmjenu mišljenja. Predsjednik kluba Stipica Marković i direktor kluba, Franjo Pavlović iznjeli su glavne smjernice kluba. Oni su napomenuli da dolazi zima, a da se zagrebački Rotor zatvara i da će uskoro biti teško putovati djeci i roditeljima prema klubu. Isto tako, kako je nova atletska dvorana na Velesajmu spremna za prihvat atletičara, u klubu se priprema raspored djece po turnusima, ali i po mjestu stanovanja, kako bi im lakše i brže bilo doći do mjesta gdje će trenirati, da ne gube vrijeme putujući preko Rotora. Mladost, koja ove godine slavi 115 godina postojanja i učlanjeno ima gotovo 500 djece, želi što bolje organizirati prihvat djece na različitim lokacijama, kako bi se lanjski trend ostanka na treningu i u zimskim mjesecima nastavio i ove zime. Mladostaši će ove zime trenirati na stadionu, u tunelu iznad bazena, te u novoj dvorani na Velesajmu. Roditelji su u tom planu od naizmjerne važnosti. Mladostaški treneri, uvijek prepoznatljivi, u lijepim i upečatljivim klupskim trenirkama, uvijek su na raspolaganju svoj djeci, pa i onima koji možda pogriješe mjesto ili vrijeme treninga. Skrb o djeci je stalna i najvažnija obaveza kluba, pa je i ovakvo druženje i sva buduća druženja važno.

Problem skupljanja, pohrane i korištenja osobnih podataka koje klub mora znati o djeci i roditeljima, bit će organizirana uz pomoć pravnika, ali i uz sugestije nekolicine roditelja riješen u najbržem mogućem roku. Uskoro će klub organzirati i poslati roditeljima tzv "Privolu" za sve, koji to, jasno, žele ispuniti. Isto tako, korisno je bilo roditeljima iznijeti ideju o osiguranju djece, jer su reakcije bile ne samo pozitivne, nego i poticajne uz neke nove i korisne ideje. To će i te kako biti važno u dolazećim mjesecima, kad Mladost kreće u potvrđivanje mjesta priprema, ali i dogovora s klubovima-partnerima iz sportskih društava koji surađuju s HAŠK Mlaodst, koja broji 23 kluba/sporta. Sve to zahtjeva putovanja, boravak izvan kuće i ostale stvari, koje je korisno pokriti osiguranjem.
Mladostaška tradicija, koja uključuje skrb ne samo o rezultatu, nego i o ukupnom građenju uspješnih ljudi u budućnosti kod roditelja nailazi na odobravanje. Naša dosadašnja klupska putovanja, na kojima su mladi atletičari vidjeli ne samo stazu i natjecanje, nego se upoznali s ljepotama i povješću krajeva kamo su putovali, bodrili Sandru Perković u Berlinu kod roditelja je ocijenjena pozitivnim ocjenama.

Koordinacija s roditeljima i dalje će, prvenstveno zbog djece, biti središte rada svih u klubu. Upravo zato, roditelji su pozvani da više i češće surađuju i na našim društvenim mrežama, webu i da nam pomognu u pronalaženju sponzora. (j.o.)