Bili smo na pripremama

Ponekad nije uopće lako biti klub s najvećim napretkom u Hrvatskoj. Dobro, prvo smo se nebrigom prošlih uprava morali srozati tamo gdje nikada u 115 godina povijesti nismo bili, da bismo krenuli svojim putem prema vrhu gdje zasigurno spadamo. U tom svjetlu, važno nam je svoje atletičare najbolje moguće pripremiti za sezonu u kojoj očekujemo rezultatske pomake prema gore. Očekujemo mi i plasman nekih naših mladih članova i u reprezentacije, ali o tom potom. Neki su ionako zahvaljujući lanjskim ili ovogodišnjim rezultatima već jako blizu, Jandroković, Ajdin, Mutić, Mijatović, Grgić i drugi.

Bili smo u Makarskoj, 5 dana. Treneri Pavlović, Škubonja i Janić poveli su dvadesetak atletičarki i atletičara na pripreme u dio Hrvatske u kojem bi i velika Njemačka voljela napraviti trajni atletski kamp. Dakle, uvjeti idealni. Sassvim sigurno nitko od naših atletičara nije očekivao da će gacanje po plićaku u ovo doba godine biti korisno i za njihovu atletsku budućnoost, ali hoće. Samo moraju biti uporni. U vrijeme boravka u hotelu Biokovo odradili su 11 treninga, a svi pokazatelji su vrlo dobri i najavljuju rezultatske pomake, koje od ovih mladih ljudi svakako očekujemo.

I da, mi smo Hrvatski AKADEMSKI atletski klub, nama nije jedina svrha da svoju “djecu” tjeramo da postižu rezultate i samo trče ili skaču, nama je cilj da nešto od atletike i dobiju, da vide i da uče. Zato nam je drago da smo ih putujući prema Makarskoj i iz nje poveli da vide mnoga lijepa mjesta Hrvatske. Ponosni smo na to, jer tko zna kad će idući put vidjeti sve to...