Uspjeh na HALS-u u Koprivnici

Mladostaši su u Koprivnici, na natjecanju u krosu HALS-a (Hrvatska atletska liga sjever) osvojili 4 medalje, po dvije u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Najsvjetliju su medalju uzeli mlađi kadeti (Grigor Stojaković, Marijan Lažeta i Marko Larva), srebro ima Laura Mutko pojedinačno u kategoriji limačica, ali i kadetkinje ekipno (Blanža Grgić, Dora Hercigonja-Salamoni i Julija Čižmešija), a broncu je za HAAK Mladost donio Grigor Stojaković. Klub je imao 11 predstavnika ukupno, pa 4 osvojene medalje znače da je kros odlično pripremljen, a naši atletičari iznimno motivirani.

Idemo redom: kod limačica je Laura Matko hrabro istrčala 600 metara dugu stazu, nije popustila u najtžem dijelu, pred sam kraj, tako da je ciljem prošla druga, iza pobjednice Josipe Hriberski iz Dinamo-Zrinjevca. Drugu pojedinačnu medalju Mladostaša osvojio je Grigor Stojaković, broncu u kategoriji mlađih kadeta, na stazi 800 metara. Osim te pojedinačne bronce, HAAK Mladost diči se zlatom momčadski u toj kategoriji. Naime, 10. mjesto Marijana Lažete i 11. Marka Larve bili su taman dovoljni da Mladost uzme momčadsko zlato! Ekipnu medalju, srebrnu, osvojile su i starije kadetkinje na stazi 1000 metara. Julija Čižmešija bila je četvrta, Blanža Grgić šesta, a Dora Hercigonja-Salamoni 20. u utrci u kojoj je slavila Simona Jambrošić iz Slobode Varaždin. Osmim mjestom u utrci mlađih juniora na 2000 metera natjecanje je završio Antonio Brdar iza pobjednika Nevena Krulića iz Križevaca. Jana Burek je među 28 sudionica na stazi 800 metara, za mlađe kadetkinje bila 11., 21 sekundu iza pobjednice Lucije Grd iz Dinama-Zrinjevca. Luka Kranjčec ciljem utrke na 1000 metara, za starije kadete protrčao je 17., dok u kategoriji limača Arian Mihalić nije završio utrku.

Ukupno je tako HAAK Mladost po plasmanu ekipa (imali smo samo dvije, obje na postolju!) četvrta u muškoj i osma u ženskoj konkurenciji. Odlično.

 

Video sadržaj