Nonsens

Tim roditeljima simpatični Luka nije rekao da je lani na pripreme vodio njihovu djecu, a da to nitko u klubu nije znao, niti organizacijski ili financijski nadgledao. Dobro je da se nikome ništa nije dogodilo. Njima simpatični Luka ne kani reći da je vabio njihovu djecu i njih dok je primao plaću u Mladosti i nije dolazio na posao niti ispunjavao radne zadatke koje je dobio u Mladosti. Njima, na kraju, Luka vjerojatno nema snage kazati da njihova djeca ne mogu trenirati više na Mladosti niti u dvorani na Velesajmu, jer Lukin zahtjev za registracijom kluba u ZAS-u nije i ne može proći nikako, a to je uvjet za treniranje. Njegov klub, drugim riječima, ne postoji u Zagrebu, iako ga HAS prihvaća, a na taj način on ne smije koristiti stadion ili dvoranu koji su dio javnih potreba koje plaća Grad Zagreb.

Više...

Zašto ne?

Nakon duljeg vremena, napokon mi se poklopilo nekoliko dobrih i relaksirajućih stvari: nedjelja popodne bez obaveza, boravak kod kuće i atletika na televiziji. Dijamantna liga, sa Sandrom Perković. Dobro, dojam je uspješno kvario mladac koji se baš trudio komentirati, iako mu to nije išlo najbolje, a očito mu ni atletika, u kojoj su mu žene uporno trčale 110 metara s preponama, nije baš jača strana. Nema veze, nitko mi neće ovaj dan pokvarit, makar gledao i kako Sandra iz hica u hitac ne uspjeva. Pobijedila je sa samo jednim ispravnim hicem, onim u prvoj seriji. Ostale nisu bile ni blizu, unatoč očito neuštimanoj Sandri. No, to je Sandra, takva je bila i na OI, pa je uzela doma zlato, sa samo 2 ispravna hica u cijelom natjecanju. Do EP će se posložiti.

Više...

Boro i Ramiz

Nemojte, ni slučajno, naslov ovoga bloga poistovjetiti s nekakvim političkim aluzijama (pa ni iluzijama). Boro i Ramiz bili su, stariji će se sjetiti, pojam zajedništva i zajedničke borbe protiv mrskog neprijatelja u bivšoj državi. Njihova nacionalna pripadnost sad je potpuno nevažna, ali poruka njihovih imena mi se jednostavno ukazala kao potka za pisanje. Postoji, naime, igrom slučajnosti, jedan Boro i u zagrebačkoj atletici. Boro Stipić. Agilan, marljiv, stalno u pokretu, naizgled nikad ne spava. Siguran sam da mu se već dogodilo da je sam sebe sreo na stepenicama Saveza sportova grada Zagreba kako odlazi i kako istodobno dolazi na neki sastanak ili po dodatne informacije u ZAS. On je zapravo prototip načina koji je posvuda legalan i danas normalan u odlučivanju o stvarima vezanima za konkretno atletiku. Lobist. Opinion maker. Toga još uvijek nema u radu ZAS-a, da netko posloži taj rad kvalitetno i tečno.

Više...

Ruka gore

Otvorena je nova atletska dvorana u Zagrebu! Već je održano i Prvenstvo Hrvatske, prvo u Hrvatskoj na kružnoj stazi. Do sad smo ih imali u Beču, u Budimpešti, čak i u Beogradu! U konačnici ni kao klub nismo uopće bili loši na otvaranju. Dvorana živi svojim životom, a najljepše ju je vidjeti kad u nju nahrupi desetak (i malo više) Mladostaša, svi u svojim prekrasnim dresovima, tako lijepim i prepoznatljivim. Moram se, dakako, ispričati gradonačelniku, jer sam jako sumnjao u tu dvoranu. Ako će se tako događati stvari i graditi u slavu atletike svaki put kad ja izrazim sumnju u nešto – evo: sumnjam da će se izgraditi atletski centar na Sveticama, sumnjam da će se obnoviti staza na stadionu Maksimir (makar samo s 4 pruge), sumnjam i da će ikad biti završeni radovi na Grani-Klaki, dvojim oko informacije da će se kompletno obnoviti naš stadion uz Savu, s novom stazom i popravkom infrastrukture, ne vjerujem ni najmanje da će se uopće razmišljati o atletskoj stazi na Trnju, a nema šanse da nikne nova staza s popratnom infrastrukturom u Novom Zagrebu!

Više...