Jandroković, Manuel Jandroković…

Dva Jandrokovićeva osobna rekorda uoči PH idućega vikenda, može li bolje? Trst je u subotu, 1. kolovoza baš bio sretan za našeg juniora, Manuela Jandrokovića. Pažljivo odabrani međunarodni miting, s konkurencijom koja daje inspiraciju odradio je Manuel na najvišoj razini. Istrčao je osobne rekorde na 400 i na 100 metara, dokazao da je doista dijamant kojega treba dobro izbrusiti kako bi dao još bolje rezultate u budućnosti.

Više...

Kolovoz i rujan pred nama

Odlično smo zakoračili u kolovoz 2020.! Manuel Jandroković je u Trstu popravio osobne rekorde na 100 i 400 metara, taman tjedan dana prije važnog natjecanja - Prvenstva Hrvatske za seniore, 8./9.8., na našem stadionu, u organizaciji HAS-a. Sad, kad se sezona koliko toliko formirala i natjecanja se održavaju, važno je uhvatiti kontinuitet rezultata i probati biti najbolji kad je najvažnije. Dakako, nije to sve u kolovozu. Nama kao klubu jako važno je i Pojedinačno PH za mlađe seniorke i seniore, 29/30.8., jer ga mi i organiziramo, dakako na našem stadionu. Kao i na prošlom natjecanju u našoj organizaciji, strogo se pazi na epidemiološke mjere, pa je to ključan razlog zbog kojega ne možemo gostima i natjecateljima ponuditi i okrijepu, roštilj, sokove, ali bolje da je tako, pa da iduće godine budemo opet “po starom” i najvažnije - zdravi.

Više...

Sjajna organizacija PH za juniore plus 3 medalje!

I opet smo odlično organizirali Pojedinačno PH za juniorke i juniore, na našem stadionu 18/19. srpnja 2020. To je već mladostaška tradicija. A i rezultati su nam bili dobri. Kao klub moramo biti zadovoljni. S 3 medalje ukupno (Tiku u disku, Rušanac 5000, Sinković kugla) ukupno je Mladost 16. na ljestvici najboljih koju predvodi AK Zagreb s iznimno uspješnim juniorima. Svejedno, treba naglasiti odlične rezultate i ostalih, čak 18 plasmana među 10 najboljih, uz nekoliko pojavljivanja na toj listi Manuela Jandrokovića, Arijana Tikua i Inge Rušanac, a vidjeli smo dobre pokušaje i Marije Balenović, koja baš i ne trenira zbog fakulteta, pa mladih sprintera i odličnih bacača, dakle Mladost u vrlo solidnoj prezentaciji...

Više...

Kup i ekipno PH

kako se otvorila atletska sezona, gotovo svakoga vikenda gledamo natjecanja. U subotu i nedjelju, 11/12.srpnja na našem je stadionu AK Dinamo-Zrinjevac organizirao Kup i Ekipno PH za seniore. Veliki je izazov za naš klub bio sastaviti potpune seniorske ekipe, a zbog iznenadnih otkaza u nekim disciplinama nismo ni nastupili, no u konačnici je Mladost odradila sjajan posao u oba natjecanja, a u nekim je disciplinama nastupilo i nekoliko natjecatelja, što je odlično. Čak 6 plasmana među prvih pet, prvenstveno u hodačkim i bacačkim disciplinama su održale klub u poretku u oba natjecanja. U Kupu je tako muški dio Mladosti na 7.mjestu, sa 69 bodova, ženski dio je čak i edno mjesto bolji iako imaju 53 boda. Ukupno, to je za Mladost 6.mjesto u Kupu Hrvatske za 2020. Najbolji je Agram.
Zbog očiglednog manjka ljudi u svim disciplinama, Mladost je 8. u muškoj i 7. u žemskoj konkurenciji u poretku za Ekipno PH 2020 (muški 9701 bod, žene 6609 bodova). Agram je najbolji u muškoj, Dinamo u ženskoj konkurenciji.
Evo i svih rezultata Mladostaša:

Više...